Vi pratar med Johan Rittner VD på Svenska IBM om ITs historia, entreprenörskap, transformation, kultur och hur man kan hjälpa sina kunder att våga förändra framåt.

Johan blev VD för svenska IBM 2014 men har en historia på bolaget sedan 2007. Bland annat som nordisk affärsområdeschef för IBM Software Group. Strategin för IBM är att vara riktigt tajta partners och försöka komma in med ett förändringsperspektiv snarare än ett klassiskt it- och mjukvaruperspektiv för att driva förändring.

Lyssna direkt

Serendipity Challenge

Serendipity Challenge är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras.

På eventet Summit Stockholm träffas startups, företagsledare, tjänstemän, politiker och innovatörer och diskuterar just innovation, entreprenörskap och tech.

Den här podden

Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi är i ett skifte – sannolikt ett av de större och snabbare skiftena Homo Sapiens upplevt. Det tycker vi på podden är värt att prata om eftersom summan av allt vi gör nu blir vårt samhälle imorgon. Bränslet till våra samtal kommer från Mats och Andreas dagliga arbeten.

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.