Vad är en skola? Är det en skillnad på en skola idag jämfört med 1918? Behöver vi verkligen skolan imorgon när robotar ändå gör allt jobb?

Det är valår och debatten om skolan är igång. Vi försöker dock inte fördjupa oss så hårt i den. Däremot är vi intresserade av att titta på vad skolan har varit, vad den är idag och vad den kan vara imorgon. Mönstren liksom. Ganska snabbt kommer vi fram till att vi är vid en dramatisk tidpunkt. Det nya mot det gamla. Det beprövade mot det okända. Industri vs digital.

I den första delen av 3 pratar vi dåtid, det rådande läget i digitalisering och hinner precis börja bolla bärande principer för hur kunskap uppstår.

Andreas är ordentligt påläst på historien. Mats bryter och donar i kognition.

Lyssna direkt

Vi pratar om

Avsnitt i 3 delar

Vi delade upp avsnittet om skolan i 3 delar;

Den här podden

Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi tror att vi är i ett skifte. Skiftet är drivet av digital teknologi men det är förändringen för oss människor som vi tycker är det spännande. Så det pratar vi om på podden – vad innebär summan av alla förändringar mig för upplevelse som människa? Hur kommer det kännas att vara en Homo Sapiens i en digital värld? Vad kommer det liksom bli av allt?

Andreas Killander arbetar som Creative Director på Gullers Grupp. Mats Björk arbetar som digital strateg och futurist på Esatto.

Lyssna gärna. Kommentera! Och vill ni prenumerera på vår podd blir vi överlyckliga!

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Ps! Stort tack till Esatto och Gullers Grupp för all stöttning!

Ps2!  Stort tack till Gustaf Grefberg för poddens fina intro + utero. Sen använder vi också mer och mer av Roger Plexicos fina fria musik!