Den gotländske lantbrukaren Tommy Lindvall ville verkligen inte använda antibiotika i onödan på sina grisar – något som tyvärr är vanligt då renhållning är ett tungt, svårt och ständigt arbete för den som har djur. Den finurliga lösningen blev ett band som djuren står på och effekterna blev enorma.

Så nu jobbar systrarna Katja och Peg med att föra ut sin pappas koncept ut i världen. Och intresset är stort. Mycket stort för att vara tydlig.

Moving floor är helt enkelt gotländsk innovationsmagi och impacttech i sin finaste form – ett miljöteknikkoncept för automatisk rengöring till lantbrukets djur och kanske nästa stora Svenska export!?

Ps! Missa inte Katja och Pegs koncept – http://movingfloor.se/

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Techarenan Summit 2019

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap som samlar nordiska framtidsbolag, etablerad industri, relevanta marknadsaktörer, beslutsfattare och politiker.

Vi är eventets officiella podcast och här samlar vi alla avsnitt från Techarenan Summit 24/4.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg samt Anitek!