Vad händer när ett 160 år gammalt storbolag radikalt skiftar i sitt mindset på leveransen – från att köra tåg till kundens totala resa med alla tjänster runtomkring?

Vi får här en inspirerande pratstund med Crister Fritzson, vd på SJ, om de möjligheter som öppnar sig när visionen sträcker sig bortom tågen och förändringar drivs ur ett kundperspektiv. Och vilka utmaningar organisationer med komplexa strukturer och långa beslutsprocesser ställs inför när digital helt flippar den normala planeringshorisonten.

SJ har gjort en imponerande resa de senaste 5-7 åren och är idag Europas mest digitala reseföretag. Med över 1 miljon prio-kunder, en ambitiös satsning på integrerad mobilitet – med bland annat samarbetet med elscooterbolaget Voi – och en investering på 10 miljarder de kommande åren skulle vi närmast säga att Crister är vd för en hållbarhetsrörelse. Om nu bara fler kunde hoppa på tåget!

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Techarenan Almedalen 2019

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap som samlar nordiska framtidsbolag, etablerad industri, relevanta marknadsaktörer, beslutsfattare och politiker.

Vi är eventets officiella podcast.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg samt Anitek!