Mitt bland tidningsrubriker om nätläkare, orosmoln och politiska utspel blir det lättare att vara sjuk. Vi träffar affärsängeln Josefin Landgård, medgrundare av Kry och tidigare vd, för att prata om framtidens vård och vad som egentligen händer när vi ger människor större kontroll.

Med insikt i att Kry började med upplevelsen av hur det känns att vara patient, med frågan om varför väntetiderna är så långa, är det inte svårt att förstå att appen skulle bli en hit hos oss konsumenter. Hur idén kommit att förändra synen på vårdkedjan och tvingat resten av vården att hänga med i den digitala utvecklingen var inte lika lätt att förutse. Samtalet med Josefin blir en snabb resa, från Stockholms tech-scen någonstans 2006 till morgondagens preventiva vård där data och intuition sitter ihop.

Klart är att den digitala hälsorevolutionen kommer förändra allt. Och den enda säkra diagnos vi kan ställa på Josefin är att hon bara har börjat.

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Techarenan Almedalen 2019

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap som samlar nordiska framtidsbolag, etablerad industri, relevanta marknadsaktörer, beslutsfattare och politiker.

Vi är eventets officiella podcast.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg samt Anitek!