Wikipedia bygger på en myrstackprincip. Många bidrar och tillsammans blir det sjukt värdefullt för alla. Så hur funkar det här då? Vi frågade Jan!

Jan är en av ca 70 administratörer som editerar Svenska Wikipedia. Wikipedia som då är en encyklopedi med öppet och fritt innehåll som utvecklas av frivilliga bidragsgivare från hela världen.

Här studsar vi runt i ett stort samtal om både utmaningar och det fina med Wikipedia, om internets grundläggande principer, medborgardriven innovation, hållbarhetsmål, hur myndigheter borde funka och naturligtvis om drivkraften bakom öppenhet och hur det går för Sverige kring öppna data.

På vår podd ramlar vi ju ofta in i Svenska communityn kring öppna data (så också i det här avsnittet). Där hittar man Jan och han är mycket initierad.

Ps! När avsnittet släpps pågår Wikimania i Stockholm. Vill man nörda lite extra kring Wikipedia bör man lyssna på http://wikipediapodden.se/. Dessutom kan alla vara med och förbättra Wikipedia. Du också.

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Techarenan Almedalen 2019

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap som samlar nordiska framtidsbolag, etablerad industri, relevanta marknadsaktörer, beslutsfattare och politiker.

Vi är eventets officiella podcast.

Sponsrad av Bisnode

Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt.

Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter.

Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här!

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg samt Anitek!