Det här är intressant. Och extra intressant i kontexten vi rör oss i här på Techarenan bland firade startups, digitalister, framtidsspanare, politiker och världsräddare; Hur jobbar traditionella näringar kring framtiden och hur gör SCA specifikt för att förnya sig själv?

Vi pratar här med Magnus Viström som är innovationschef på SCA. Hans jobb är att bana väg för morgondagens affär. Så det blir en del snack om innovation såklart men ändå pratar vi faktiskt mest klimat och hållbarhetsarbete med Magnus.

SCA är en 90 år gammal jättenäring som äger och brukar 2,6 miljoner hektar skog. D.v.s. ungefär 6% av Sveriges yta – typ ett Belgien. Eller 1 miljard träd om man räknar lite fritt och lätt.

Så ett viktigt fokus för SCA är just arbetet med och positioneringen som kompetent hållbarhetsaktör kopplat till deras omfattande ansvar. Och det går riktigt bra faktiskt – de binder varje år 8 miljoner ton (!!!) koldioxid, i skogen och genom substitution av fossilbaserade produkter .

Så det här är ett härligt samtal som vi sett fram emot länge – mycket eftersom vi tror så mycket på kraften i cellulosa, att vi tycker att skog = framtid och för att vi vet att industrin är högkapabla i hållbarhetsarbete såväl som digitalisering men det är inte nödvändigtvis bilden allmänheten har av dem.

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Techarenan Almedalen 2019

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap som samlar nordiska framtidsbolag, etablerad industri, relevanta marknadsaktörer, beslutsfattare och politiker.

Vi är eventets officiella podcast.

Sponsrad av Bisnode

Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt.

Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter.

Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här!

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg samt Anitek!