Vi pratar med Sara Wimmercranz om hur företag i riskkapitalbranschen kan komplettera varandra med modeller och arbetsätt för att hitta bra affärsidéer. Vidare samtalar vi om Backing Minds metoder och filosofi samt varför Sara tror att deras modell gynnar innovationsklimatet i hela Sverige.

Vi tar oss en svängom kring vilka områden som tillväxt kan ske kommande 12 månader och varför ”gubbiga” branscher som t ex skogsindustrin är riktigt riktigt spännande ur ett investeringsperspektiv.

Sara Wimmercranz är utsedd av Di Digital till en av Sveriges mäktigaste tech-investerare. Efter att ha suttit i ledningsgruppen på e-handlaren LensWay var hon med och grundade e-handelsbolaget Footway. Tillsammans med Susanne Najafi har hon grundat Backing Minds vars affärsmodell bygger på att hitta skickliga företagare och bolag som den övriga riskkapitalsektorn har missat – inte sällan handlar det om kvinnor, invandrare och mindre startups utanför Stockholm.

Lyssna direkt

Serendipity Challenge

Serendipity Challenge är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras.

På eventet Summit Stockholm träffas startups, företagsledare, tjänstemän, politiker och innovatörer och diskuterar just innovation, entreprenörskap och tech.

Sponsrad av Bisnode

Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt.

Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter.

Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här!

Den här podden

Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi är i ett skifte – sannolikt ett av de större och snabbare skiftena Homo Sapiens upplevt. Det tycker vi på podden är värt att prata om eftersom summan av allt vi gör nu blir vårt samhälle imorgon. Bränslet till våra samtal kommer från Mats och Andreas dagliga arbeten.

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.