Vi är i ett skifte där data ska bli värde. Det som igår var big data ska idag bli smart data.

Vi fångade Rikard Candell, analyschef på Bisnode, för att prata om möjligheterna som kommer med datadriven kultur.

Bisnode ser en stark korrelation mellan datadriven verksamhet och tillväxt och hjälper idag verksamheter med att just förädla och förstå data. Så vad skiljer dem som kommit längre i sin resa? Vilka fler goda egenskaper verkar verksamheter som andas datadrivet beslutsfattande ha? Och vad gör vi egentligen för att hantera fördomar när vi bygger in AI i olika datamodeller?

Välkommen till ett avsnitt som utmanar gamla maktstrukturer… Där ”datadriven” inte längre är en god egenskap utan en viktig förutsättning för att konkurrera.

PS. Det här är andra gången Rikard gästar oss. Lyssna på första gången här.

Avsnittet är sponsrat av Bisnode.

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Bisnode Unleashed 2019

Bisnode Unleashed är ett event där vi tillsammans utforskar bland annat AI, smart data och hållbart företagande. Här får du träffa några av samtidens mest inspirerande talare som grundaren av The Marketoonist Tom Fishburne, tech- och 3D-tryckningsexperten Märtha Rehnberg, författaren och digitaliseringsexperten David Ståhlberg samt robotutvecklaren Fredrik Löfgren.

Här är eventets alla avsnitt.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg samt Anitek!