Vi pratar med Ahmed Abdirahman om varför han startat Politikerveckan i Järva och varför det är dags att lägga i en växel i medmänsklighet i samhället. Det här är ett härligt samtal om demokrati, identitet, integration och varför maten i Somalia är magisk.

Ahmed Abdirahman flyr Somalia som 11-åring och kommer till Arlanda 1998 utan att kunna ett ord svenska. Idag omnämns han som ”en kommunikativ supertalang” är ansvarig för integrationsfrågor på Stockholms handelskammare och har grundat The Global Village som ligger bakom Politikerveckan i Järva.

Lyssna direkt

Serendipity Challenge

Serendipity Challenge är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras.

På eventet Summit Stockholm träffas startups, företagsledare, tjänstemän, politiker och innovatörer och diskuterar just innovation, entreprenörskap och tech.

Den här podden

Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi är i ett skifte – sannolikt ett av de större och snabbare skiftena Homo Sapiens upplevt. Det tycker vi på podden är värt att prata om eftersom summan av allt vi gör nu blir vårt samhälle imorgon. Bränslet till våra samtal kommer från Mats och Andreas dagliga arbeten.

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.