Pandemin har definitivt skapat förnyad sense of urgency och effekterna är märkbara för oss alla i samhället. Så vad blir konsekvensen för entreprenörskapet och näringslivet? Hur stor blipp på radarn är det här egentligen?

Vi pratar om hur man som entreprenör navigerar med- och motgång, vilka typer av företag som vi tror kommer utgöra framtidens näringsliv och vilket ansvar Omid och hans team vill ta för att möjliggöra utvecklingen.

Det blir ett samtal om hur en andra våg av samarbete skapar mer värde snabbare för både gamla och nya aktörer samt vikten av att fortsätta bygga en öppen arena där näringslivet kan mötas i frågor om framtiden.

Och våren 2020 finns det många högaktuella spörsmål; Exempelvis hur helt nya mönster uppstått kring hur man ser på lönsamhet och finansiering under pandemin, att inte vika från kärnvärden såsom hållbarhet och jämställdhet samt de smarta marknadsstrategier Techarenan betraktat i det nordiska entreprenörsklimatet nu.

Vi laddar här upp tillsammans inför en vecka med livepodd på Techarenan Challenge där vi på podden ska träffa ministrar, entreprenörer, företagsledare och andra samhällsaktörer. Omid Ekhlasi är Techarenans grundare som ger oss rika perspektiv på varför han tror att entreprenörskapet är en av de stora nycklarna till att forma vår framtid.

Så missa inte att följa Techarenan, Techarenan.News och Techarenan challenge 9-10 juni. Du deltar digitalt och kan följa liveströmmade paneldebatter, inlägg, poddar och

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Techarenan Challenge 2020

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap.

De bidrar till positiv utveckling i samhället genom att främja och förena entreprenörer, individer, organisationer, företag och politiker som förändrar, förbättrar och utvecklar vårt samhälle.

Techarenan Challenge är en entreprenörstävling där Nordens främsta startup och tillväxtbolag tävlar mot varandra. Finalisterna koras 9-10 Juni 2020.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg samt skivan Fest från A.A.Aalto