Ny säsong. Nya möjligheter. Vi konstaterar att framtiden är närmare än någonsin och kända gamla makrokrafter beter sig på nya sätt nu. Det vill vi prata om här i höst när starka yttre förändringstryck pressar på.

Så det här blir en säsongstart om våren som gått, förväntningar vi har på höstens samtal och om framtiden tar sig.

Kan man vara team human och team data samtidigt? Är det här decenniet en playoff för industrin? Kommer vi kunna bli överens om sanning?

Vi pratar här också om att vi har ett roligt jobb som får prata med så många spännande människor och att det faktiskt också verkar vara värdefullt för er som lyssnar.

Så fortsätt gärna lyssna och ge oss feedback så fortsätter vi samtalen om framtiden tillsammans!

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

RESET+REINVENT+RENEW

I höstens serie bjuder vi in en mångfald av människor och perspektiv för samtal kring vilken vision, ledstjärna och riktning som blir viktig framåt i nästa generations samhällsbygge. Du får lyssna till ämnen som:

  • Det nya normala: Coronapandemin har inneburit en reset på våra prioriteringar, våra förväntningar och inte minst på företagens budgetar och planer. Vi står nu inför ett läge mellan det som varit och framtiden som är osäker. Vad blir nya normen kring arbete, livet och ledarskap? Och hur navigerar man i en värld av accelererande förändring?
  • Sanning och hypoteser: Världen har fått sig en ovälkommen crash course i prediktion och datadrivet beslutsfattande. Men ett datadrivet mindset guidar inte bara statsepedemiologers arbete – det skapar tillväxt i verksamheter, minimerar risk och för oss framåt. Men hur bygger man datakultur? Och hur använder vi kraften i data för att driva insikter, innovation, nya affärsmöjligheter och skapa en hållbar värld?
  • Norden på jorden: Regeringens kontroversiella coronastrategi vände världens ögon mot norden och Sverige. Men Sverige skildras också som ett modernt land med agilt ledarskap, högt förtroende från sina medborgare och goda värderingar. Vilken framtid vill vi skapa från den bottenplattan?

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg och från Revolution Void.