Vi träffar Paulina Modlitba som driver det egna företaget We Should Be Friends och har arbetat operativt och strategiskt hos företag som Bonnier R&D, Stardoll, Nokia och Toca Boca. Paulina har suttit i Digitaliseringskommissionens expertråd och har en master i Media, Arts and Sciences från prestigefyllda MIT Media Lab.

Foto: Jennifer Kivinen

I det här avsnittet delar vi kunskap kring:

 • Mötet mellan teknologi och demokrati
 • Internets plats på 2020-talet
 • Hur vi som älskar internet kan engagera oss i utvecklingen på nätet och rollen mångfald spelar för att skapa tåliga lösningar
 • Hur världen kan bli lite mer som en Gatherfestival
 • Värdet av att våga se saker på nya sätt och vad som händer när man sänker garden
 • Vad ursprungsbefolkningar kan lära oss om klimatförändringar
 • Varför konstnärer ska vara med i samtalet om framtiden
 • Barnens gränslösa värld och nationalstatens plats i framtiden
 • Demokrati år 2030
 • Nya definitioner av framgång

Lyssna direkt

Eller lyssna via

Lyssna på Spotify
Lyssna på Apple Podcasts
Lyssna på Google

Eller varför inte Acast, Android, Stitcher, Podtail eller RSS feeden direkt?

Sponsrad av Bisnode

Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt.

Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter.

Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här!

RESET+REINVENT+RENEW

I höstens serie bjuder vi in en mångfald av människor och perspektiv för samtal kring vilken vision, ledstjärna och riktning som blir viktig framåt i nästa generations samhällsbygge. Du får lyssna till ämnen som:

 • Det nya normala: Coronapandemin har inneburit en reset på våra prioriteringar, våra förväntningar och inte minst på företagens budgetar och planer. Vi står nu inför ett läge mellan det som varit och framtiden som är osäker. Vad blir nya normen kring arbete, livet och ledarskap? Och hur navigerar man i en värld av accelererande förändring?
 • Sanning och hypoteser: Världen har fått sig en ovälkommen crash course i prediktion och datadrivet beslutsfattande. Men ett datadrivet mindset guidar inte bara statsepedemiologers arbete – det skapar tillväxt i verksamheter, minimerar risk och för oss framåt. Men hur bygger man datakultur? Och hur använder vi kraften i data för att driva insikter, innovation, nya affärsmöjligheter och skapa en hållbar värld?
 • Norden på jorden: Regeringens kontroversiella coronastrategi vände världens ögon mot norden och Sverige. Men Sverige skildras också som ett modernt land med agilt ledarskap, högt förtroende från sina medborgare och goda värderingar. Vilken framtid vill vi skapa från den bottenplattan?

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg

Tack för superfint foto på Jennifer Kivinen!