Vi pratar med Anna-Karin Jatko om Sverige som framgångsrikt exportland och hur man stöttar komplexa verksamheter på komplexa marknader, exempelvis dataspel. Vi frågar vad EKN gör egentligen och vilka kunskaper måste man besitta i sitt myndighetsutövande för att sedan 1933 framgångsrikt ”bankat” för internationalisering av svenska företag inom samtliga branscher?

Anna-Karin är Generaldirektör för Exportkreditnämnden (EKN) med tidigare erfarenhet från Regeringskanslitet och Finansdepartementet. EKN har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Det gör man genom att försäkra exportföretag och banker mot risken att inte få betalt, så att de kan genomföra fler säkra exportaffärer.

Lyssna direkt

Serendipity Challenge

Serendipity Challenge är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras.

På eventet Summit Stockholm träffas startups, företagsledare, tjänstemän, politiker och innovatörer och diskuterar just innovation, entreprenörskap och tech.

Den här podden

Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi är i ett skifte – sannolikt ett av de större och snabbare skiftena Homo Sapiens upplevt. Det tycker vi på podden är värt att prata om eftersom summan av allt vi gör nu blir vårt samhälle imorgon. Bränslet till våra samtal kommer från Mats och Andreas dagliga arbeten.

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.