När skriver en läkare ut en app istället för medicin? Är vi redan där? Vi pratar med Malin Parkler från ett av världens största läkemedelsbolag om branschens framtid.

Vi tar oss en svängom kring hur Sveriges storbolag kan skapa förutsättningar för nya miljardbolag, presumtiv vård, Pfizers innovationskultur, kontinuitet i vården och såklart digitaliseringens disruptiva framfart.

Malin är vd för Pfizer i Sverige sedan ett antal år tillbaka. Hon kommer tidigare från en roll som affärsområdesansvarig för primärvårdsprodukter och bolagets tjänsteutbud. Malin sitter även i styrelsen för läkemedelsbranschens branschorganisation Lif.

Lyssna direkt

Eller lyssna via itunesandroid eller RSS! (Och sorry för sorlet – senare Almedalsavsnitt blir något bättre)

Serendipity Challenge

Serendipity Challenge är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras.

eventet i Almedalen 2018 träffas startups, företagsledare, tjänstemän, politiker och innovatörer och diskuterar just innovation, entreprenörskap och tech.

Den här podden

Killander & Björk är en podcast om vår digitala nutid och framtid. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Futurist och Digital Strateg på Esatto. Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon med ambitionen att hjälpa oss i Sverige att engagera oss i en sund framtid designad kring människor.

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.