Behövs mer vilda västern i vårt innovationsklimat? Vi pratar med Torbjörn om hans spännande yrkesliv på Volvo. 

Vår konversation med Torbjörn visar att passion alltid varit en central drivkraft av Volvos kultur. Samtalet kommer att handla om hur startups och tillväxtbolag ska dra nytta av varumärket Sverige. Och vilka är det egentligen vi ska konkurrera mot? Länder som riktat in sig på våra paradgrenar eller utvecklingsländer som hoppar över industri 3.0?

Torbjörn är senior advisor på Volvo Group med ett svårslaget track record kring innovation. Före rollen som senior advisor var Torbjörn teknisk direktör på Volvo Group.

Lyssna direkt

Eller lyssna via itunesandroid eller RSS!

Serendipity Challenge

Serendipity Challenge är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras.

eventet i Almedalen 2018 träffas startups, företagsledare, tjänstemän, politiker och innovatörer och diskuterar just innovation, entreprenörskap och tech.

Den här podden

Killander & Björk är en podcast om vår digitala nutid och framtid. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Futurist och Digital Strateg på Esatto. Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon med ambitionen att hjälpa oss i Sverige att engagera oss i en sund framtid designad kring människor.

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.