Startupkultur är superbra men vi behöver en minst lika stark scale-up-kultur. Så därför finns det bara 2 lägen på företag för Lena – utveckling eller avveckling. Tillväxt måste få mer kärlek helt enkelt!

Vi har här ett spänstigt och kvickt samtal med Lena Apler som har riktigt fin insikt i fintech-scenen, hur startuplivet fungerar men framförallt hur man skapar tillväxt och skalar upp sunda verksamheter.

Lena är grundare av finansföretaget Collector och har tidigare arbetat inom SEB, Den norske Creditbank (DnC), Société Générale och Securum, där hon varit vd. Hon är rankad som en av Sveriges mäktigaste tech-investerarna av DI Digital och är utsedd till en av näringslivets mäktigaste kvinnor av Veckans Affärer.

Lyssna direkt

Eller lyssna via itunesandroid eller RSS!

Serendipity Challenge

Serendipity Challenge är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras.

eventet i Almedalen 2018 träffas startups, företagsledare, tjänstemän, politiker och innovatörer och diskuterar just innovation, entreprenörskap och tech.

Den här podden

Killander & Björk är en podcast om vår digitala nutid och framtid. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Futurist och Digital Strateg på Esatto. Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon med ambitionen att hjälpa oss i Sverige att engagera oss i en sund framtid designad kring människor.

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.