Vart är världen på väg? Får vi en mer inkluderande värld eller en värld med större orättvisor och skörheter? Och vad händer egentligen med fattigdomen i spåren av de teknologiska framstegen? 

Vi fick låna Carin till podden för att prata om en hel del faktiskt. Exempelvis vad som händer när bistånd möter tech, hur Sidas uppdrag fungerar och kan utvecklas, skillnaden mellan att vara GD och minister och vikten av att skänka dignitet tillbaka till människor trängda av stora krafter.

Carin är Generaldirektör för Sida och dess dryga 700 medarbetare. Hon har lång erfarenhet av utvecklingsarbete, varit biståndsminister, partisekretetare och biståndschef vid Olof Palmes Internationella Centrum. Innan rollen som Generaldirektör var Carin riksdagsledamot.

Lyssna direkt

Eller lyssna via itunesandroid eller RSS!

Serendipity Challenge

Serendipity Challenge är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras.

eventet i Almedalen 2018 träffas startups, företagsledare, tjänstemän, politiker och innovatörer och diskuterar just innovation, entreprenörskap och tech.

Den här podden

Killander & Björk är en podcast om vår digitala nutid och framtid. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Futurist och Digital Strateg på Esatto. Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon med ambitionen att hjälpa oss i Sverige att engagera oss i en sund framtid designad kring människor.

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.