Idag har Fredrik vandrat i kusliga dalen när han på TV4s nyhetsmorgon fick träffa den sociala roboten Sophia.

Vi börjar samtalet där. Hur beter vi oss när vi träffar en robot? Varför känns det knepigt när de är lika oss men charmas när de är mjuka och runda?

Det här är ett samtal där vi springer snabbt över ett enormt kunskapsområde för att landa i en diskussion kring arbetssätt – hur ska moral, AI, robotar och automation sitta ihop egentligen? Plus ett snyggt intro av roboten Elsa som kanske snart tar våra podd-jobb?!

Fredrik är robotutvecklare, AI-expert, föreläsare och landslagskapten i robotfotboll. Han har mottagit flera stipendier och blivit utsedd till bland annat årets teknolog, årets unga forskare samt vunnit både VM och OS inom robotik.

Lyssna direkt

Eller lyssna via itunesandroid eller RSS! Prenumerera gärna 🙂

Sponsrad av Bisnode

Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt.

Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter.

Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här!

Bisnode Unleashed 2018

Bisnode Unleashed är en inspirationsdag med fokus på artificiell intelligens, robotar och smart data. Vi gästas av bland annat Sophia the Robot som är världens avancerade humanoid och som väckt enormt medieintresse världen över. Nu besöker hon Sverige för första gången. Dessutom får vi ta del av färska trendspaningar från bland andra Ashkan Fardost, Fredrik Löfgren och Danica Kragic som alla tillhör Sveriges ”AI-elit”.

Mer intresserad av AI och Etik?

På podden är vi mycket intresserad av AI och Etik. Vi tror nämligen att AI är nästa växel av digitaliseringen och att gapen mellan de som omfamnar AI i sin strategi och de som halkar lite bakom kommer bli onödigt stora. Därför tycker vi att man bör använda lite av sin tid till experiment och inläsning på området.

Vi rekommenderar alla att läsa åtminstone dessa 2 böcker;

Vi gillar verkligen också arbetet som Machine Intelligence Research Institute gör på området men vill man ha en lite bekvämare introduktion till AI så rekommenderas alltid TED såklart!

Vet någon av er bra introducerande litteratur till området så får ni supergärna tipsa oss!

Den här podden

Killander & Björk är en podcast om vår digitala nutid och framtid. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Futurist och Digital Strateg på Esatto. Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon med ambitionen att hjälpa oss i Sverige att engagera oss i en sund framtid designad kring människor.

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Floating Spirits – When You Can’t Say Goodbye som vi tycker känns lite AI, robote och smart data helt enkelt.