Hur gick Bisnode Unleashed egentligen? Fick vi till bra samtal? Och lärde vi oss något? 

Här i outroavsnittet tankar vi av oss lite från dagen med vår egen take på AI, robotar och automation. Ett kvickt retro där vi summerar vår uppfattning.

Vi firar också att vi fått så fina poddkompisar här på eventet – Mattias Hillestrand som driver Säljpodden och Elin Häggberg som kör Teknikens under. Rekommenderar verkligen att ni lyssnar in dessa!

Lyssna direkt

Eller lyssna via itunesandroid eller RSS! Prenumerera gärna 🙂

Bisnode Unleashed 2018

Bisnode Unleashed är en inspirationsdag med fokus på artificiell intelligens, robotar och smart data. Vi gästas av bland annat Sophia the Robot som är världens avancerade humanoid och som väckt enormt medieintresse världen över. Nu besöker hon Sverige för första gången. Dessutom får vi ta del av färska trendspaningar från bland andra Ashkan Fardost, Fredrik Löfgren och Danica Kragic som alla tillhör Sveriges ”AI-elit”.

Mer intresserad av AI och Etik?

På podden är vi mycket intresserad av AI och Etik. Vi tror nämligen att AI är nästa växel av digitaliseringen och att gapen mellan de som omfamnar AI i sin strategi och de som halkar lite bakom kommer bli onödigt stora. Därför tycker vi att man bör använda lite av sin tid till experiment och inläsning på området.

Vi rekommenderar alla att läsa åtminstone dessa 2 böcker;

Vi gillar verkligen också arbetet som Machine Intelligence Research Institute gör på området men vill man ha en lite bekvämare introduktion till AI så rekommenderas alltid TED såklart!

Vet någon av er bra introducerande litteratur till området så får ni supergärna tipsa oss!

Den här podden

Killander & Björk är en podcast om vår digitala nutid och framtid. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Futurist och Digital Strateg på Esatto. Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon med ambitionen att hjälpa oss i Sverige att engagera oss i en sund framtid designad kring människor.

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Floating Spirits – When You Can’t Say Goodbye som vi tycker känns lite AI, robote och smart data helt enkelt.

Ps2! Bilden är tagen av superskillade Teodor Axlund.  @axlundfoto