Vi fick möjlighet att prata med användbarhetsexperten Jonas Söderström om varför det är så satans svårt att göra bra system.  

Jonas har skrivit “Jävla skitsystem!” som är den första svenska boken om vår nya digitala arbetsmiljö. Där människan tvingas anpassa sig efter maskinerna – i stället för tvärtom. Tidrapporteringssystem som man inte förstår sig på, ekonomisystem som krånglar, över register äter upp din tid som leder till stress och psykisk ohälsa. Första upplaga blev Sveriges mest sålda print-on-demand-bok någonsin, alla kategorier.

Så varför är det så svårt att skapa bra användarupplevelser? Visst har det väl blivit ett arbetsmiljöproblem det här? Vad händer om vi överbelastar människor kognitivt med över 100 dyngiga system / dag? Vi diskuterar framtiden för UX och varför det är så viktigt att ta tag i det här på riktigt!

Lyssna direkt

Sponsrad av Bisnode

Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt.

Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter.

Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här!

Sundsvall 42

Det här avsnittet ingår i vår serie från livepoddningen under Sundsvall 42.

Läs mer om Sundsvall 42 här!

Den här podden

Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi är i ett skifte – sannolikt ett av de större och snabbare skiftena Homo Sapiens upplevt. Det tycker vi på podden är värt att prata om eftersom summan av allt vi gör nu blir vårt samhälle imorgon. Bränslet till våra samtal kommer från Andreas och Mats dagliga arbeten.

Lyssna gärna. Kommentera ännu hellre. Och vill ni prenumerera på vår podd blir vi överlyckliga!

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Ps! Stort tack till Esatto och Gullers Grupp för all stöttning!