Amelia Andersdotter fightar för oss. För våra rättigheter att välja om vi vill finnas i register eller inte. Och tro oss – den fighten är viktigare än någonsin.

Andersdotter är en av Sveriges främsta opinionsbildare i frågor som rör personlig integritet på nätet och var europaparlamentariker för Piratpartiet 2010-2014. I dag har Andersdotter inga partipolitiska uppdrag utan driver organisationen Dataskydd.net, är återkommande ledarskribent teknisk konsult på en londonbaserad yttrandefrihetsgrupp.

Idag pratar vi naturligtvis om GDPR och dataskydd, men vi ramlar också in i diskussioner kring upphov som är lite av en vattendelare mellan den gamla världen och den nya som växer fram. Det är precis i den vattendelaren som Amelia har verkat i hela sitt liv.

Lyssna direkt

Sundsvall 42

Det här avsnittet ingår i vår serie från livepoddningen under Sundsvall 42.

Läs mer om Sundsvall 42 här!

Den här podden

Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi är i ett skifte – sannolikt ett av de större och snabbare skiftena Homo Sapiens upplevt. Det tycker vi på podden är värt att prata om eftersom summan av allt vi gör nu blir vårt samhälle imorgon. Bränslet till våra samtal kommer från Andreas och Mats dagliga arbeten.

Lyssna gärna. Kommentera ännu hellre. Och vill ni prenumerera på vår podd blir vi överlyckliga!

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Ps! Stort tack till Esatto och Gullers Grupp för all stöttning!