Eva-Marie Blusi Tyberg är innovations och projektledare på idéslussen på Sundsvalls kommun.

De har precis påbörjat en resa till att införa en positiv förändringskultur och ett arbetssätt för att öka kommunens innovationsförmåga. Vi har här ett samtal om vad idéslussen är, varför innovation tar tid (men att det är värt det) och vikten av att tillskriva rätt förväntan till resultaten.

Kommunen har många utmaningar under kommande 30-årsperiod. Men det är de varse om också så att låta en person som Eva-Marie vara driver för deras innovationsarbete är sannolikt en lyckad satsning. Hon har nämligen spenderat sitt yrkesliv i gränsöverskridande samverkan med andra – och är det nånting vi vet om idéer och innovation så är det att de uppstår MELLAN människor.

Lyssna direkt

Sponsrad av Bisnode

Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt.

Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter.

Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här!

Sundsvall 42

Det här avsnittet ingår i vår serie från livepoddningen under Sundsvall 42.

Läs mer om Sundsvall 42 här!

Den här podden

Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi är i ett skifte – sannolikt ett av de större och snabbare skiftena Homo Sapiens upplevt. Det tycker vi på podden är värt att prata om eftersom summan av allt vi gör nu blir vårt samhälle imorgon. Bränslet till våra samtal kommer från Andreas på Gullers Grupp och Mats dagliga arbeten.

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Lyssna gärna. Kommentera ännu hellre. Och vill ni prenumerera på vår podd blir vi överlyckliga!

Ps! Stort tack till Esatto och Gullers Grupp för all stöttning!