Hur stor är digitaliseringen? Kan man använda analys av människor för att leda bättre? Har man ett ansvar att hjälpa andra efter att man blivit digital själv?

I del 2 av 3 av vår livepodd kring digitalisering och ledarskap pratar vi om vår digitala framtid och 3 nivåer av ledarskap. Andreas testar publiken och Mats med olika koncept för att tvinga fram resonemang kring det personliga ansvaret/ledarskapet, kring HR kopplat till ”people analytics” och kring digitalt utanförskap.

Vi pratar också om Sveriges digitaliseringsstrategi och att vi äntligen har en digital chef i Sverige, om hur Amazon bedömer att det är billigare att ha en bra returhantering än att vänta på att jag ska klicka hem en vara, om hur dåligt datan används för att visa annonser idag och vad vi som ledare kan göra för att ”montera upp” ett nytt samhälle imorgon.

Lyssna direkt

Livepodd med Almi, Nordea och PwC

Den 20 Februari genomförde vi på en livepodd med ämnet ”vår digitala framtid och dess ledarskap” för ett kvinnonätverk som Almi, Nordea och PwC har i Sundsvall. I publiken satt över 80 kvinnor i alla åldrar och hjälpte oss att försöka bryta ner och samtala om temat.

I del 1 intervjuar vi Maria Wessén på Nordea i Sundsvall, Eva Högdal CEO Almi Sundsvall och Christine Larsson Schedin, Kontorschef PwC Sundsvall om digitalisering och ledarskap.

I del 2 resonerar Andreas och Mats om vår digitala framtid och 3 nivåer av ledarskap. Micro, Organisation och Macro – eller snarare personligt ledarskap, för verksamheter och för nationer.

I del 3 intervjuar vi Johanna Gbenplay, Store Manager IKEA Sundsvall  

 

Den här podden

Lyssna gärna. Kommentera! Och vill ni prenumerera på vår podd blir vi överlyckliga!

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Ämne för ämne traverserar Mats och Andreas vår digitala framtid och samtid. Andreas Killander arbetar som Creative Director på Gullers Grupp i Sundsvall där han till vardags hjälper företag och verksamheter med allehanda förflyttningar mot digital. Mats Björk är en digital strateg som jobbar med s.k ”transformation” och framtidsfrågor på Esatto i Sundsvall.

Tillsammans spelar de in deras pågående filosofiska samtal om den nya värld vi håller på att bygga. Mer?

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg och Illocanblo

Ps! Stort tack till Esatto och Gullers Grupp för all stöttning!