På Killander & Björk har vi samtal om framtiden med människorna som formar den. Vi är extra intresserade av konturerna av det här decenniet och vad vi kommer ha för samhälle i slutet av det.

Våra avsnitt har 3 skärningar;

#1 Ämne för ämne

Vi gör någonstans mellan 2-4 stora ämnesavsnitt per säsong (per halvår) där vi tittar på dåtid, nutid och framtid kring ett specifikt ämne – exempelvis pengar, hälsan, skolan eller varför inte sexet i framtiden?

#2 Samtal med andra

Utöver det bjuder vi in spännande personer till samtal om deras digitala framtid – exempelvis Annakarin Nyberg och Clara Lidström om varumärkesbyggande i digital kontext, Saeid Esmaeilzadeh om hur man bygger imperium kring serendipitet eller varför inte Petter Alexis om hur artisteri fungerar i en digitaliserad värld.

#3 Livepodd

Vi gör livepoddar på konferenser där upplevelsen för publik sker både live och senare i avsnitt. Exempelvis Serendipity Challenge och Sundsvall 42.

Hur stor är digitaliseringen?

Vi frågar alla våra gäster hur stor digitaliseringen är? Det är en knepig fråga som ger väldigt många olika svar. Själva tror vi digitaliseringen är det största skiftet som människan genomgått och att det är en av de största förändringstrycken vi känner i vardagen.

Personerna bakom podden

Andreas Killander

Andreas Killander arbetar som Creative Director på Gullers Grupp.

Han väljer ofta att betrakta ämnen och företeelser från ett oväntat perspektiv – gärna med ett klurigt begrepp som slägga. I samtalen är Andreas typiskt väldigt påläst och använder många illustrerande exempel utifrån när podden ”bryter” i ämnen.

Andreas har snart 20 års erfarenhet från kommunikation, reklam och digital.

Följ @andreaskilland på Twitter eller bli kompis här på LinkedIn.

Mats Björk

Mats arbetar som Strateg på Esatto. Han gillar att ”måla med den breda penseln” och att försöka tänka stort. I samtalen pratar Mats typiskt improviserat och reaktivt samt försöker länka ihop det som kommer upp i samtalen i helheter.

Mats har lång erfarenhet från techscenen och har arbetat med IT och digital sedan 1997. Här finns Mats på twitter, här bloggar Mats om digitala grejer och här hittar man Mats på LinkedIn.

Licenser

Allt innehåll på plattformen Killander & Björk lyder under CC BY 2.5 SE om inget annat anges för specifika innehåll. Vi kan tyvärr inte använda CC0 än eftersom vi remixar andras material i plattformen.

Samarbete

Vi samarbetar gärna i meningsfulla och viktiga projekt. Ta kontakt så bollar vi!