Kommer vi ha en sanningsrobot i hjärnan? Kan moral as a service slå? Podden diskuterar sanning, lögn och fakta.

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Idag diskuterar vi sanningen, bekymmer med lögner samt vilken plats fakta kommer ha i vår framtid.

Fake news, alternativ fakta och “make ______ great again” har fullständigt influerat vår samtid. Det är bränsle till dagens samtal om varför vi ljuger, när vi är sanna och kopplingen mellan sanning / moral.

Vi ställer oss många frågor idag i vårt hittills mest filosofiska samtal;

Är det bara människor med lite halvcrappig agenda som ljuger? Varför stämmer då exempelvis inte tinderprofilerna med verkligheten? Ljuger alla?  Så är lögnen viktig i det sociala samspelet? Vilken koppling finns mellan sanning och förtroende? Kommer det finnas sanningsrobotar? Kan en robot stå för samhällsmoral? Kommer moral-as-a-service slå? Om man ska förändra världen – måste man då starta med sig själv?

Om inte ovanstående engagerar just dig kan vi också berätta att Andreas kommer knäcka koden för hur man förstår tidningen en Ding Ding värld i slutet av avsnittet.

Lyssna här på Killander & Björk om sanningen

 

Referenser

Podden

Podden handlar om idag och vår framtid. Hur blir allt? Ämne för ämne.

Mats och Andreas arbetar båda dagligen med att puffa den här digitalbollen framåt. I det lilla och i det stora. I det lilla innebär det arbete med idéer, kommunikation, appar, tjänster, webbar och dataprogram. I det stora är det mer att hjälpa människor och verksamheter att arbeta på andra sätt med nya perspektiv.

Läs mer?