Vår favorit-robotutvecklare gör återbesök i podden! Fredrik Löfgren är landslagskapten i robotfotboll och har vunnit både OS och VM i robotik. Men i robotbranschen går utvecklingen rekordsnabbt och Fredrik överraskar oss med vad man egentligen kan åstadkomma på ett år.

Det blir ett samtal om nya företaget, roboten Svanen, hur näringsliv och universitetsvärlden kan umgås bättre med varandra och såklart en hel skörd av viktiga frågor vi människor står inför i denna spännande tid.

Finns det några etiska ramverk för vad vi får effektivisera i samhället? Kommer robotarna ta de viktiga instegsjobben på arbetsmarknaden? För de blir väl också instegsjobb för robotar, eller? Är det ens möjligt att förbjuda teknikutveckling? Vad händer i så fall då?

Och äntligen får vi svar på hur man ställer en robot inför rätta!

PS 1. Medan vi myser i poddstudion med Fredrik pågår ett mingel i bakgrunden vilket påverkar ljudupptagningen.

PS 2. Vill du lyssna på första gången Fredrik gästade podden för att prata om bland annat kusliga dalen så hittar du avsnittet här.

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Sponsrad av Bisnode

Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt.

Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter.

Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här!

Bisnode Unleashed 2019

Bisnode Unleashed är ett event där vi tillsammans utforskar bland annat AI, smart data och hållbart företagande. Här får du träffa några av samtidens mest inspirerande talare som grundaren av The Marketoonist Tom Fishburne, tech- och 3D-tryckningsexperten Märtha Rehnberg, författaren och digitaliseringsexperten David Ståhlberg samt robotutvecklaren Fredrik Löfgren.

Här är eventets alla avsnitt.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg samt Anitek!