Hur smakar en silkesmask? För det är väl det vi äter imorgon? Åtminstone innan vi printar personaliserad mat själva på molekylär nivå.

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Det är åtminstone dit någon form av allmän prognos för framtidens mat bär hän. Typ digital mat och insekter. Men stämmer det verkligen? Stöttar det vår allmänna beteendeförändring? Vi vill ju så gärna dela upplevelsen med andra när vi äter – går det om jag äter personaliserad proteingegga med smak av syrsa och du en barkliknande stång av alger?

Det vi kan konstatera idag är i alla fall att marknaden för mat är värd hisnande 65000 Miljarder kronor. Ändå är innovationshastigheten jämförelsevis låg mot andra branscher – matföretag lägger idag bara 0,25% av deras budget på innovation. Så vad händer då om ett techbolag såsom Amazon börjar krypa in på matmarknaden? Vad gör de ”gamla” verksamheterna åt det? Har dom någon chans att haka på?

#foodtech har funnit som term ett tag men egentligen finns det inga riktigt stora innovationer att prata om än – så kommer det ta sig? Inte om man kikar på Google trends i alla fall. Något som däremot tar sig är veganism och vegetarianism – så vad betyder det?

Det och mycket annat pratar vi om i vårt sjätte avsnitt – Maten.

Lyssna direkt här

Under avsnittet nämner vi självklart

 

Stort tack fantastiska lyssnare!

Vi är en podcast som pratar om igår, idag och med fokus på imorgon – ett ämne i taget. Vi tycker att det är enormt viktigt att få reflektera över vilket samhälle vi ska bygga nu. Därför tror vi att det finns plats för en podd kring digitalisering som har mer filosofisk karaktär – och det verkar liksom ni också tycka. Ni är nu över 250 prenumeranter och ni har verkligen börjat interagera med oss i en herrans massa kanaler. Sjukt stort tack för det!

Vår glädje är enorm över att ni är så engagerade i våra samtal och vi känner att vi har fått mycket mer respons än vi hoppats på. Det tänkte vi försöka återinvestera i er genom att försöka bli Sveriges bästa filosofiska digitaliseringspodd 🙂

Vi som pratar på podden arbetar med den här ”digitalgrejen” varje dag i Sundsvall. Här finns lite mer om det!