Vi pratar med Saeid om Serendipity – ett samtal om förtroendekapital, vikten av att ha öppna sinnen, förutsägbara ventures och hur plattformar som Serendipity Challenge katalyserar erfarenhetsutbyte.

Saeid Esmaeilzadeh är serieentreprenör och medgrundare till ­Serendipity Group. Saeid har suttit som ledamot i svenska regeringens referens­grupp av entreprenörer. Idag driver han, tillsammans med Ashkan Pouya, ett affärsimperium värt i runda slängar 4 miljarder – där ett femtontal teknikbolag inom cleantech, lifescience, material­teknik, it och medicinteknik ingår. ”Näringslivets Zlatan” har använts för att beskriva Saeid och Ashkan.

Lyssna direkt

Serendipity Challenge

Serendipity Challenge är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras.

På eventet Summit Stockholm träffas startups, företagsledare, tjänstemän, politiker och innovatörer och diskuterar just innovation, entreprenörskap och tech.

Den här podden

Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi är i ett skifte – sannolikt ett av de större och snabbare skiftena Homo Sapiens upplevt. Det tycker vi på podden är värt att prata om eftersom summan av allt vi gör nu blir vårt samhälle imorgon. Bränslet till våra samtal kommer från Mats och Andreas dagliga arbeten.

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.