Det svenska blockkedjeprojektet kring fastighetsöverlåtelser betraktas som ledande i världen. Vi pratar med Lantmäteriets Utvecklingsdirektör/CIO som också är DIGGs blivande Generaldirektör om uppmärksamheten och framtiden.

Att Wall Street Journal beskrivit Sverige och Lantmäteriet som en pionjär inom fastigheter och blockkedjan är förstås smickrande. Men för Anna och teamet bakom ligger fullt fokus på att göra projektet till verklighet. Hon pratar om vikten av kultur för att lyckas, digitalt ledarskap, hypotesdrivna arbetssätt och modet att misslyckas. Nu återstår bara att skriva om lagen en smula.

Anna Eriksson är CIO och utvecklingsdirektör på Lantmäteriet sedan 2013. Hon gick nyligen till final som årets CIO i CIO Awards (en tävling som anordnas av CIO Sweden i samarbete med Accenture).

Ps! När vi pratar med Anna här eller med Bengt här så vet vi faktiskt inte att Anna ska bli ny GD för DIGG än – annars hade vi självklart bollat hennes ”nya gig” också. Men vi är väldigt glada över att just Anna fick rollen och tycker hon är synnerligen lämpad! Go Anna!

Lyssna direkt

Eller lyssna via itunesandroid eller RSS! Prenumerera gärna 🙂

Mer information

Serendipity Challenge

Serendipity Challenge är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras.

eventet i Almedalen 2018 träffas startups, företagsledare, tjänstemän, politiker och innovatörer och diskuterar just innovation, entreprenörskap och tech.

Den här podden

Killander & Björk är en podcast om vår digitala nutid och framtid. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Futurist och Digital Strateg på Esatto. Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon med ambitionen att hjälpa oss i Sverige att engagera oss i en sund framtid designad kring människor.

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.