Är mod och samverkan de viktigaste tillgångarna i vår digitala framtid? Johanna tror det. Vi tror det. Tror inte ni det?

I stora skiften är innovation viktigt. Vi är i ett sånt skifte. Så vem tänker bäst – 1 hjärna eller 270 hjärnor? Svaret är enkelt där – men hur gör man egentligen för att frigöra kraften i sina arbetskompisar? Och kanske lika viktigt – hur bjuder man in kunder, partners, kollegor, intressenter till spänstiga samtal om samverkan?

Det här tänker Johanna mycket på – det kommer ni nog märka när ni lyssnar på vårt samtal här.

Johanna Gbenplay är varuhuschef på IKEA i Sundsvall och vår första återkommande gäst. Kul ju!! Hon är född i Lund, uppvuxen på Gotland, flyttad till Malmö och sen i Sundsvall. Hon har en lång bakgrund inom retail, inte bara på IKEA utan även Bik Bok och H&M.

På podden gillar vi verkligen intuitiva människor med mycket hjärna och hjärta. Därför har Johanna en stående inbjudan som gäst hos oss!

Lyssna direkt

Eller lyssna via itunes, android eller RSS!

Sponsrad av Bisnode

Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt.

Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter.

Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här!

Handelskammaren Mittsverige

Vi blev inbjudna till Handelskammaren Mittsveriges årsmöte för att livepodda med 3 spännande gäster – det blev totalt 6 avsnitt. Det här avsnittet hör till den serien.

Handelskammaren Mittsverige är länken mellan näringslivet och det offentliga. De är näringslivets samlade röst gentemot politiker, myndigheter och offentlig sektor. Tillsammans med deras medlemmar arbetar de hårt för att göra skillnad och påverka politiska beslut som är viktiga för företagen i regionen. Fokusområdena specifikt är infrastruktur, internationalisering och kompetensförsörjning.

Den här podden

Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi är i ett skifte – sannolikt ett av de större och snabbare skiftena Homo Sapiens upplevt. Det tycker vi på podden är värt att prata om eftersom summan av allt vi gör nu blir vårt samhälle imorgon. Bränslet till våra samtal kommer från Mats och Andreas dagliga arbeten.

Och vi är faktiskt inte speciellt politiska – även om vi tycker det är lite väl mustigt med extremer. Men alla får en schysst shot att prata rikt och kunnigt om vad de brinner för hos oss.

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.

Ps2! Tack till både Esatto och Gullers grupp för prylar, support och att ni låter oss äventyra fritt.