Om man investerar 8 Miljarder kronor i en fabrik är det bra om den genererar värde. Annars blir det så lätt dålig stämning i styrelserummet och ”många bra jobb blir lediga”.

Vi pratar här om mötet mellan skog och digital samt hur dessa 2 världar kan komplettera varandra; Den kapitalkrävande rigida industrin och det snabba intensiva digitala. Så vad blir skog + digital? Vad har data för plats i allt det här? Kommer konkurrensen komma från annat håll snart? Hur navigerar SCA den här spännande digitala framtiden?

Här kommer ni höra en kunnig ledare som tänkt en hel del på vad smart industri faktiskt innebär för en verksamhet som konverterar cellulosa till värde. Vi kikar på hur data kan stärka både kundmötet och produktion samt varför det är så viktigt att tänka hållbart!

Ulf Larsson är VD för SCA och Styrelseledamot i Skogsindustrierna och Handelsbanken Region Umeå. Utöver det är han engagerad i ett flertal andra verksamheter med industriell flair. Bakgrunden är VD för SCA Forest Products AB 2008-2016 samt andra ledande befattningar bl a inom SCA Skog, SCA Timber och Domänverket.

Ulf är nog också den på podden som har haft bäst tid på maran någonsin!!

Lyssna direkt

Eller lyssna via itunes, android eller RSS!

Sponsrad av Bisnode

Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt.

Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter.

Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här!

Handelskammaren Mittsverige

Vi blev inbjudna till Handelskammaren Mittsveriges årsmöte för att livepodda med 3 spännande gäster – det blev totalt 6 avsnitt. Det här avsnittet hör till den serien.

Handelskammaren Mittsverige är länken mellan näringslivet och det offentliga. De är näringslivets samlade röst gentemot politiker, myndigheter och offentlig sektor. Tillsammans med deras medlemmar arbetar de hårt för att göra skillnad och påverka politiska beslut som är viktiga för företagen i regionen. Fokusområdena specifikt är infrastruktur, internationalisering och kompetensförsörjning.

Den här podden

Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi är i ett skifte – sannolikt ett av de större och snabbare skiftena Homo Sapiens upplevt. Det tycker vi på podden är värt att prata om eftersom summan av allt vi gör nu blir vårt samhälle imorgon. Bränslet till våra samtal kommer från Mats och Andreas dagliga arbeten.

Och vi är faktiskt inte speciellt politiska – även om vi tycker det är lite väl mustigt med extremer. Men alla får en schysst shot att prata rikt och kunnigt om vad de brinner för hos oss.

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.

Ps2! Tack till både Esatto och Gullers grupp för prylar, support och att ni låter oss äventyra fritt.