Ca 100 000 människor dör idag. 10 000 av dem i hunger eller undernäringsrelaterade sjukdomar. Är det en framgång?

Att bara 10% dör i den klassiskt mest sannolika dödsorsaken för Homo Sapiens är en enorm framgång för industrialiseringen tycker vi. Det känns konstigt att säga så men så är det lite med samtal om döden. Det känns konstigt att prata om. Ändå är det en sån sjukt relevant “livshändelse” som påverkar så mycket i våra liv.

Så vad får digitaliseringen för betydelse här? Hur ska vi hantera döden i det nya samhället som växer fram? Hur gjorde man förr? Avgör sättet som en kultur hanterar döden vad vi sätter värde på i livet? Det och en herrans massa andra frågeställningar kring döden försöker vi bolla med i den här första delen av fyra i vårt avsnitt om döden.

Lyssna direkt

Vi pratar

Avsnitt i 4 delar

Vi delade upp avsnittet om döden i 4 delar;

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast om vår digitala nutid och framtid. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi tror digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Missionen är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon med ambitionen att hjälpa oss i Sverige att engagera oss i en sund framtid designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och beteenden och Mats har sitt ursprung i teknologi och beteenden. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Mathieu Lamontagne & Emmanuel Toledo som bakgrunder eftersom de har så passande känsla.

Ps! Stort tack till Great Space för grym podcaststudio. Tack Esatto och Gullers Grupp för all stöttning!