Det är bråda dagar på jobbet för Lars. När droghandeln och ekobrotten digitaliseras och internet suddar ut nationsgränser behöver polisen tänka annorlunda.

Regional Cybercrime Center (Regionalt IT-brottscentrum) Region Nord är del av en stor internationell satsning för att bekämpa cyberbrott. Vi pratar med Lars som är chef och samordnare för den nyetablerade enheten om den nya brottsligheten och hur polisen bygger team och arbetssätt för att komma ikapp.

Så blir det mer brott i det digitala? What’s up med dark web? Varför är cyberbrott inte lika stort i Tyskland? Hur prioriterar polisen? Vilket brott kommer vara vanligast 2040? Och hur rekryterar polisen till denna helt nya typ av verksamhet? Frågetecknen haglar när två Netflix-skadade polis-groupies får tillfälle att podda med lagens långa arm.

PS. Är du mer intresserad av cyberbrott, elaka AI’n och brottsinnovation har vi gjort en serie som heter just Brotten. Du hittar första avsnittet här och andra avsnittet här. Men först rekommenderar vi alltså en sakkunnig = Lars.

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Good Tech Conference 2019

CREATING DIGITAL POSSIBILITIES WITH INTELLIGENT SOLUTIONS.

Good Tech Conference är en nationell mötesplats för alla som leder och arbetar med utveckling av och med stöd av digitalisering. 

Temat för i år är intelligens och vi är eventets officiella podcast. Här finns eventets alla avsnitt.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg samt Anitek!