Var börjar staden och var slutar internet? Och hur ska internet och staden sitta ihop? Kommer de ens kunna vara separerade imorgon? 

Vi tror nog inte det. Det verkar faktiskt ingen annan göra heller – för när vi gör en sökning på ”smart cities” får vi ungefär 55 200 000 resultat på 0,43 sekunder – som i princip beskriver hur internet och staden ska sitta ihop. I den här delen kikar vi därför lite på vad vi gör precis här och nu – hur digitalisering och urbanisering möts nu kring 2020.

Så vad händer när du tar principer från internet och applicerar i konceptet stad? Vad blir mötet här?

Oavsett förstår vi nog att människor som är duktig på städer behöver möta människor som är duktig på teknologi ganska omgående – ett möte som beräknas vara värt 2570 Miljarder dollar 2025!!!

Vi dribblar triangeln mellan människa, teknik och fysisk plats. Och gör en djupdykning i Toronto med Sidewalk Labs!

Mats kör en Samir & Viktor och rablar svenska orter. Andreas uppvisar anglosaxisk lingvistisk elegans.

Lyssna direkt

Sponsrad av Bisnode

Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt.

Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter.

Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här!

Vi pratar

Avsnitt i 4 delar

Vi delade upp avsnittet om staden i 4 delar;

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast om vår digitala nutid och framtid. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi tror digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Missionen är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon med ambitionen att hjälpa oss i Sverige att engagera oss i en sund framtid designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och beteenden och Mats har sitt ursprung i teknologi och beteenden. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Section 27 – Floating Spirits som bakgrunder. Grymma tycker vi – och tack för fin licens!

Ps! Stort tack till Great Space för grym podcaststudio. Tack Esatto och Gullers Grupp för all stöttning!