Eftersom digitaliseringen är en helt ny affärsdimension… kan den också bli en helt ny dimension av kulturen? Hur kommer de krafter som just nu formar vår framtid även forma kulturen? Kommer vi gilla konst, teater, musik och andra kulturuttryck när vi vet att den är skapad av artificiell intelligens? 

I denna serie utforskar vi kulturen i en tid av artistisk AI, fake music, kreativa robotar och där ingen artist längre behöver ta droger för att hitta oväntade arrangemang.

I första delen av fyra pratar vi om dåtid! Hur manifesterades kultur förr? Varför kände vi att vi behövde måla i grottor, eller lägga ohemult lång tid att karva fram en venussymbol i sten?

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Vi pratar bland annat

Avsnittets bärande frågor

  1. Kan maskiner vara kreativa?
  2. Spelar det någon roll om det är en dator eller en människa som skapar kultur?
  3. Kommer AI förbättra eller försämra kulturen? Eller kommer den skapa en helt ny kultur?
  4. Förändrar digitaliseringen kulturen?
  5. Vad är kultur skapad av maskiner värd?
  6. Vilken roll spelar kulturen i digitaliseringen?
  7. Blir kulturen mer individualiserad?
  8. Vilken roll spelar konst, musik och teater i framtiden?
  9. Kommer vi konsumera kultur annorlunda 2050? Hur?

Avsnitt i 4 delar

Vi delade upp avsnittet om kulturen i 4 delar;

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast om vår digitala nutid och framtid. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi tror digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför främst på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Missionen är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon med ambitionen att hjälpa oss i Sverige att engagera oss i en sund framtid designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och beteenden och Mats har sitt ursprung i teknologi och beteenden. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från plattformen JUKEDECK som bakgrunder eftersom de 1 är skapade av en AI och 2 passar så sjukt fint med ämnet.

Ps! Stort tack till Great Space för grym podcaststudio. Tack Esatto och Gullers Grupp för all stöttning!