Äntligen ett återbesök av fantastiska Judith Wolst. Och i detta samtal pratar vi om att alla kan sätta AI i arbete.

Judith har arbetat med digitala frågor i hela sitt yrkesliv, som föreläsare, som författare och som entreprenör. Och som pedagog tycker vi – för Judith är magisk på att förklara komplexa saker. Hon är därför den perfekta starten på vår serie som vi kallar “nya perspektiv på AI”. För det är precis det ni kommer få nu. En ansats att göra er riktigt nyfikna genom flera perspektiv på AI.

Så lyssna in när Judith delar med sig av sina erfarenheter och insikter om teknikens kraft att driva positiva förändringar, särskilt inom klimatomställning och hälsa. Från London diskuterar vi hur hon navigerar i AI:s utmaningar och möjligheter och med ett särskilt fokus på att göra komplexa ämnen tillgängliga och engagerande.

För alla kan lära sig AI. Alla kan få nytta med Ai. Alla kan lära sig att sätta AI i arbete.

Vi delar kunskap kring

  • Teknologi och AI: Djupdykning i AI:s utveckling, dess potential och risker.
  • Klimatomställning: Hur teknik kan stödja klimatmålen genom innovativa lösningar.
  • Pedagogik: Förmågan att göra komplexa tekniska och vetenskapliga ämnen tillgängliga för en bredare publik.
  • Hållbar utveckling: Utforskar hållbara lösningar och teknikens roll i att adressera miljöutmaningar.

Lyssna direkt

Eller lyssna via

Lyssna på Spotify
Lyssna på Apple Podcasts
Lyssna på Google

Eller varför inte Acast, Android, Stitcher, Podtail eller RSS feeden direkt?

Nya perspektiv på AI

Generativ AI förändrar världen. Den förändrar ekonomin, våra jobb och företag, våra länder och våra liv. Väldigt snabbt och väldigt kraftigt. Därför är det viktigt att du kommer igång med AI tycker vi.

Vi skapar därför en serie som vi kallar Nya perspektiv på AI där vi har samtal med kloka människor vi ser upp till och diskuterar deras perspektiv på Artificiell Intelligens. Vår tanke är att det här ska skapa pepp och nyfikenhet hos dig som lyssnar men också en liten spark i ändan faktiskt.

Det är hög tid att ta tag i den här grejen nu. Du som lyssnar nu – vi vill att du använder generativa AI assistenter varje dag nu – oavsett vad du har för tankar och känslor – primärt för att du ska möta din potentiella osäkerhet med kunskap. Så boka tid med dig själv och börja! Alla kan lära sig AI.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg