I detta avsnitt har vi äran att välkomna Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige, till en djupgående diskussion om AI:s framfart i Sverige och dess påverkan på landets näringsliv och framtid. I korthet pratar vi om detta: Sverige har mycket stora möjligheter nu men det är dags att sätta fart!

Åsa ger oss unika insikter från sin bakgrund i digitaliseringsfrågor och sitt ledarskap inom en sektor som står i framkant av teknologisk innovation. I framkant av framtiden.

Vi delar kunskap kring

  • Digitaliseringens betydelse för samhället och välfärdens digitalisering.
  • Utmaningarna och möjligheterna med artificiell intelligens (AI) för Sverige.
  • Vikten av samarbete mellan olika sektorer för att främja AI-utveckling.
  • Hur svenska företag och TechSverige bidrar till AI-innovation och användning.
  • Behovet av att anpassa utbildning och kompetensutveckling för att möta AI-erans krav.
  • Framtidens arbetsmarknad och hur AI påverkar nya jobbmöjligheter och yrkesroller.

Lyssna direkt

Eller lyssna via

Lyssna på Spotify
Lyssna på Apple Podcasts
Lyssna på Google

Eller varför inte Acast, Android, Stitcher, Podtail eller RSS feeden direkt?

Nya perspektiv på AI

Generativ AI förändrar världen. Den förändrar ekonomin, våra jobb och företag, våra länder och våra liv. Väldigt snabbt och väldigt kraftigt. Därför är det viktigt att du kommer igång med AI tycker vi.

Vi skapar därför en serie som vi kallar Nya perspektiv på AI där vi har samtal med kloka människor vi ser upp till och diskuterar deras perspektiv på Artificiell Intelligens. Vår tanke är att det här ska skapa pepp och nyfikenhet hos dig som lyssnar men också en liten spark i ändan faktiskt.

Det är hög tid att ta tag i den här grejen nu. Du som lyssnar nu – vi vill att du använder generativa AI assistenter varje dag nu – oavsett vad du har för tankar och känslor – primärt för att du ska möta din potentiella osäkerhet med kunskap. Så boka tid med dig själv och börja! Alla kan lära sig AI.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg