Johan Olsson är en kär bekant i rutan. OS guld. VM guld. Decennier på elitnivå som skidåkare. Decennier på prispallen – en all-in-all-down-to-earth-super-good-guy som det är väldigt svårt att inte tycka om.

Idag pratar vi med Johan om mental styrka. Johan delar generöst med sig av sina erfarenheter, insikter och hur mental träning varit avgörande för honom genom hela hans karriär och liv. Tillsammans utforskar vi hur man kan lära känna sig själv bättre och använda mental träning för att möta livets utmaningar. Johan bjuder på konkreta exempel och övningar som har format hans resa, både i och utanför skidspåren.

Vi delar kunskap kring

  • Mental träning i elitidrott: Vikten av mental styrka och mental träning för att nå och upprätthålla topprestanda.
  • Självkännedom och personlig utveckling: Processen att lära känna sig själv, sina styrkor, svagheter och hur detta påverkar ens prestation och välmående.
  • Hantera press och förväntningar: Strategier för att hantera yttre och inre förväntningar och hur man navigerar i pressade situationer.
  • Självbild: Diskussionen kring självbilden och hur den påverkas av prestationer.
  • Tacksamhet: Vikten av att kultivera tacksamhet och att vara medveten om sina grundläggande värderingar.
  • Motivationsstrategier: Att sätta realistiska mål, bryta ner dem i mindre delar och hitta motivation i processen snarare än enbart i resultat (hej löken!)
  • Hållbarhet i karriär och livet efter idrotten: Hur mental träning och självkännedom bidrar till en hållbar karriär inom idrotten och en smidig övergång till livet efteråt.
  • Mental hälsa inom elitidrott och arbetslivet: Psykisk ohälsa och hur man hanterar motgångar.

Ps! Missa inte våra andra samtal i vår serie om mental träning – en resurs för alla som är intresserade av personlig utveckling, mental hälsa och effektivt ledarskap.

Lyssna direkt

Eller lyssna via

Lyssna på Spotify
Lyssna på Apple Podcasts
Lyssna på Google

Eller varför inte Acast, Android, Stitcher, Podtail eller RSS feeden direkt?

Mental träning för alla

Det här är en poddserie om mental träning för dig. Vi träffar huvudpersonerna från boken ”Mental träning för alla” skriven av Stig Wiklund och Olivia Åsberg. Tillsammans utforskar vi mental träning, mental hälsa och personlig utveckling genom samtal.

Serien tar fasta på Stigs omfattande erfarenhet som mental tränare och lyfter fram berättelser och insikter från boken. Här får du som lyssnar ta del av djupgående diskussioner om mental styrka, självkänsla och personlig utveckling, allt sammanflätat med praktiska övningar och värdefulla lärdomar från bokens medverkande.

Spana in boken Mental träning för alla : en bok för dig som vill må bra, utvecklas och prestera bättre

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg