Spotify har haft supertillväxt under hela sin existens. Idag tar de emot 26000 ansökningar och anställer 90-150 personer varje månad. Något som kräver mer av HR än att bara vara ”saft och bulle”-avdelning.

Katarina Berg – HR-chef på Spotify – pratar här hur man bygger företag för människor. Hur HR, ledning och affärsutveckling måste sitta ihop. Och hur man lyckas som beteendevetare.

Samtalet springer kvickt över fältet av spännande HR-modeller, teorier och organisationsprinciper – bara för att hamna i samma slutsats; Svenskt ledarskap har alltid medvetet eller omedvetet designats kring hur motivation uppstår hos människor.

Katarina är en sjukt inspirerande virvelvind av tankar, idéer och observationer. Och hon levererar det i klartext.

Är du intresserad av människor? Då ska du lyssna på Katarina!

Ps! Simon Sinek och Daniel Pink omnämns bland mycket annat i avsnittet. Spana in de här TED-talksen.

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Techarenan Summit 2019

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap som samlar nordiska framtidsbolag, etablerad industri, relevanta marknadsaktörer, beslutsfattare och politiker.

Vi är eventets officiella podcast och här samlar vi alla avsnitt från Techarenan Summit 24/4.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg samt Anitek!