Sofie är Chief Financial Officer (CFO) på Storytel som på kort tid blivit en av världens största streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker. I det här avsnittet pratar vi med Sofie om resan hit och de ambitiösa planerna framåt ur en CFOs perspektiv – hur navigerar man tillväxt, risk, transformation och förändring för att sprida berättandet och göra världen till en mer empatisk och kreativ plats?

I det här avsnittet delar vi kunskap kring:

 • Rollen för strömmat ljud i våra liv
 • CFO-rollen och ledarskapet i en dynamisk miljö
 • Ekonomifunktionen för framgångsrika tillväxtbolag
 • Att skapa strukturer för expansion
 • Korsfunktionellt arbete – mer specifikt rollerna produkt-marknad-kund-CFO
 • Att vara guidad av data
 • Investerarkommunikation och att argumentera för det långsiktiga värdeskapandet
 • Return-on-talent: Länken mellan en CFO och talang
 • Att attrahera talang genom ESG-frågor
 • Morgondagens CFO
 • Vad puttrar i den nordiska ljud-grytan?
 • Framtiden för ljudböcker

Boken Sofie pratar om i avsnittet: 24-timmarskoden av Satchin Panda

Lyssna direkt

Eller lyssna via

Lyssna på Spotify
Lyssna på Apple Podcasts
Lyssna på Google

Eller varför inte Acast, Android, Stitcher, Podtail eller RSS feeden direkt?

Sponsrad av Adyen

Serien The Digital Twenties sponsras av Adyen – betalbolaget bakom några av tjugotalets ledande företag som Spotify, H&M och Elgiganten. Med Adyen behöver du bara en enda plattform för att ta betalt på nätet, i butik, i app eller i vilken kanal som helst. Och på vilken marknad som helst. Så att du kan samla insikter, möta kundernas förväntningar och ta kundupplevelsen till en helt ny nivå.

THE DIGITAL TWENTIES

Välkommen till säsong 10 på temat The Digital Twenties. Ett sekel har gått sedan ”det glada 20-talet” – ett årtionde som präglades av framtidsoptimism, en kraftig ekonomisk tillväxt och inte minst dekadens, dans och väldigt mycket jazz. I serien bjuder vi in gäster för samtal om vårt nya 20-tal. Ett decennium som kommer vara de digitala företagens guldålder och präglas av digitaliseringens möjligheter, värdet i data, stora förändringstryck och förhoppningsvis lika mycket innovationslusta, framtidstro och glädje som för 100 år sedan. Det blir spännande samtal om digitaliseringens möjligheter, hållbarhet och framtid – med människorna som skapar den.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg