Juristen Alice Teodorescu Måwe är den borgerliga samhällsdebattören som själv blev politiker.

Detta har skett i en viktig tid då vi just nu väljer mycket av Europas framtid. Vi pratar därför om hur det går för henne på jobbet, vad som är viktigt nu och hur det känns att bli granskad på det sätt som hon tidigare granskat andra.

Fundera på vilken plats du tycker demokrati borde ha i vår framtid? Och hur vill du själv att EU och Europa ska fungera?

Vi delar kunskap kring

  • EU och syftet med samarbetet
  • Demokrati
  • Att navigera en polariserad värld
  • Vikten av samtal när man tycker olika

Ps! Lyssna gärna på vårt samtal med Alasdair Ross om ”A new NEW world order

Lyssna direkt

Eller lyssna via

Lyssna på Spotify
Lyssna på Apple Podcasts
Lyssna på Google

Eller varför inte Acast, Android, Stitcher, Podtail eller RSS feeden direkt?

EU-valet 2024

Jajjemen, det är dags att rösta nu pysen. Så här röstar du!

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg