Ola är affärsutvecklare på Microsoft och hans jobb är enkelt. Han pratar med stora svenska industriföretag om vad kan göra, hur man kan tänka och hur man kan agera framåt. Målet är tydligt; Digitaltransformera mera och bibehåll ledningen i världen. Ingen press.

Här har vi ett spännande samtal med Ola som spenderat lång tid i mötet mellan industri och digital.

Är digitaliseringen en teknisk eller kulturell revolution? Är samverkan och partnerskap vägen fram? Hur får man människor att vilja ändras? Varför är ”time to market” så viktigt nu? Vad kan vi andra lära oss av Microsofts resa? Och har man en sportslig på att må bra i framtiden om man inte är ”datadriven”?

Frågorna är många och vi konverserar oss igenom allt från stora tankar om framtiden såväl som konkreta praxis kring hur man blir mer förändringsbenägen.

Naturligtvis är vi helt överens om den bärande filosofin framåt;
Börja litet, tänk stort och spring fort!

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Samarbete med SSG

Det här avsnittet är möjligt genom ett samarbete med SSG.

SSG effektiviserar svensk industri genom starka samarbeten.

Med målet att göra industrin mer effektiv, säker och hållbar samordnar SSG industriell kompetens och skapar standardiserade tjänster, något de har gjort sedan mitten av 50-talet.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Missionen är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon med ambitionen att hjälpa oss i Sverige att engagera oss i en sund framtid designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg samt Jukedeck (Hej AI).

Bilder från Kristofer Lönnå.