Annika Bäckström är en syntetisk mediaartist och AI-prompt specialist. Hon har skapat illustrationer och konst med AI verktyg såsom Midjourney, Dall E och Stable Diffusion sedan det här fältet började uppstå.

I vårt samtal pratar vi om vad pågår inom generativ ai och den syntetiska mediascenen! Om att det här är ett nytt typ av möte mellan människa och maskin. En helt ny företeelse helt enkelt.

Vi delar kunskap kring

  • Verktyg inom generativ ai för att generera bilder, ljud och video
  • vilken påverkan får generativa bilder, konst och illustrationer på vårt samhälle
  • Hur du som chef kan tänka kring Midjourney och nya arbetssätt
  • Hyperpersonalisering vs att dela upplevelser
  • När vi slutar att prata AI och börjar prata värde
  • Filosofi bortom vågen av generativ ai

Ps! För guds skull. Testa verktygen Annika pratar om. Det har vi gjort och trots att de börjar bli så himla bra förstår man snabbt vilken kreativ dimension Annika tillför för att skapa det hon gör!

Lyssna direkt

Eller lyssna via

Lyssna på Spotify
Lyssna på Apple Podcasts
Lyssna på Google

Eller varför inte Acast, Android, Stitcher, Podtail eller RSS feeden direkt?

Nya perspektiv på AI

Generativ AI förändrar världen. Den förändrar ekonomin, våra jobb och företag, våra länder och våra liv. Väldigt snabbt och väldigt kraftigt. Därför är det viktigt att du kommer igång med AI tycker vi.

Vi skapar därför en serie som vi kallar Nya perspektiv på AI där vi har samtal med kloka människor vi ser upp till och diskuterar deras perspektiv på Artificiell Intelligens. Vår tanke är att det här ska skapa pepp och nyfikenhet hos dig som lyssnar men också en liten spark i ändan faktiskt.

Det är hög tid att ta tag i den här grejen nu. Du som lyssnar nu – vi vill att du använder generativa AI assistenter varje dag nu – oavsett vad du har för tankar och känslor – primärt för att du ska möta din potentiella osäkerhet med kunskap. Så boka tid med dig själv och börja! Alla kan lära sig AI.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg