Vi får besök av Fredrik Hildebrand för det är FredrikFredag! Man vad har egentligen hänt i wwweckan?

”Hej och välkomna till Hänt i wwweckan med mig Fredrik Hildebrand och Esatto. Den sjunde svåra veckan i en helt ny kontext, ny statsminister, ny regering, ny mutation och ny månad och därför är veckans tema ny.

Techvärldens egne Tyrion Lannister, Twitters grundare tillika CEO, Jack Dorsey lämnar Twitter, och som en kontrast till och eventuell antites av klimatet på twitter har det kommit en ny SoMe-plattform; Alms, som beskriver sig som ”better yourself, and the world, daily”. Du får ange intresseområden inom personal growth, sustainability och impact. Och sedan får du tips och utmaningar inom dina intresseområden, t ex hur du bäst designar din hemma-arbetsplats och tips kring micro breaks och midi breaks mm. Läs mer och ladda ner på https://alms.app/

Världen har fått en ny republik, häromkvällen var Prins Charles på plats när Barbabos gjorde sin egna Brexit och gjorde helslut med Storbritannien och blev en egen republik. Och under ceremonin utsåg man dessutom Robyn Rihanna Fenty till National Hero. Barbados exporterar ca 1100 ton bananer per år, gör det dem då till en bananrepublik?

NASA har tillsammans med Kanadas motsvarighet haft en tävling i samma tema som förra veckans WWW47, nämligen mat. I tävlingen Deep Food Space Challenge har man sökt efter nya tekniker, nya menyer och sätt att få fram mat på jorden, på borden, i rymden, på planeter. Och i juryn satt Martha Stewart (och några av vinnarna presenteras här https://www.deepspacefoodchallenge.org/winners )

Det NY-baserade konstkollektivet MSCHF har köpt en tidig teckning av Warhol för $20000. Sedan har de gjort 999 kopior med hjälp av scanner och en slags robotprinter och skapat slitage, stämplat och märkt dem som ”Possibly Real Copy Of ‘Fairies’ by Andy Warhol”

och till slut blandat alla 1000 teckningar i en hög och sålt dem för $250 styck. Så sjukt Warholskt. ( Läs mer på https://moforgeries.org/ )

Inte new shoes men new gloves har tagits fram av Meta Reality Labs, och inte i nappa utan hauptiska som du kan känna och klämma på virtuella saker med i the metaverse, kanske avokados? ( Läs mer här https://www.vox.com/recode/2021/11/17/22787191/facebook-meta-haptic-glove-metaverse )

Om en månad är det nytt år, men om bara en vecka kommer ett nytt Hänt i wwweckan. Hoppas vi hörs igen då.”