Kommer religion i allmänhet och Svenska kyrkan i synnerhet gå stärkt ur det här stora skiftet vi är i nu? Vi tror det. För visst är det väl tid att prata om vad framtiden borde innehålla samt läge att ha bra samtal om vad som är meningsfullt nu?

Vi pratar här med Antje Jackelén som är Svenska kyrkans ärkebiskop. Det blir ett samtal om vad en ärkebiskop gör på jobbet. Vi pratar också hur komplexa ting såsom meningsfullhet, tillväxt, framtid, tro och andlighet kan sitta ihop.

Sen är vi nyfikna; Hur ser en 2000 år gammal organisation på förändring? Finns det lärdomar från förra informationsrevolutionen (Hej Gutenberg) som kan användas nu? Hur ser Svenska kyrkan på hållbarhet? Och hur stor är digitaliseringen egentligen?

Varför Antje är så populär förstår vi snabbt. Hon föreläser, sitter i paneldebatter, driver en egen podcast, debatterar Ai och etik, är djupt engagerad i klimatfrågor, i hållbarhet, i teknikutveckling och i digitalisering samt naturligtvis barnens rättigheter till andlighet.

Vi borrar också i den spännande devisen ”Pastor ska veta vad pastor gör” och varför vi kanske borde återbrodera ut betydelsen av begreppet tillväxt igen.

Måstelyssning!!!

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Techarenan Almedalen 2019

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap som samlar nordiska framtidsbolag, etablerad industri, relevanta marknadsaktörer, beslutsfattare och politiker.

Vi är eventets officiella podcast.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg samt Anitek!