Kreativitet och goda idéer uppstår mellan människor. Och precis som Transformers blir vi kraftfullare när vi arbetar tillsammans. När vi kombinerar våra olikheter.

Tobias Degsell är expert på Nobelpristagare och kreativitet och har arbetat som kurator på Nobelmuseet i Stockholm. Hur sitter idéer, innovation, kreativitet och inspiration ihop? Och hur sitter data, information, kunskap och visdom ihop? Och kan båda dom här hinkarna hällas i en större hink? Vi pratar här med en av Sveriges tankeledare på området och får äntligen lite svar. Lite ”tangiable stuff” liksom.

Vi har här ett samtal om vetenskap, kreativitet och kunskap. Och hur värdet av vetenskapliga arbetssätt ska genomsyra vårt samhälle.

Gillar man systematik, informationsmodeller, taxonomier, data, vokabulärer, ontologier, semantik och någon form av allmän vetenskaplighet då kommer man gilla det här avsnittet.

Gillar man dessutom motsatser till enfald, piedestaler, genier, nobelpris, data hoarding, stubbar, leverfläckskategorisering, go, transformers, bekväm besatthet, mekanistiska studier av DNA-reparation, orasistiska bottar och växtnamn som slutar på A i Västerbotten så är man ”in for a treat”.

Så vi råder dig till att boosta din kreativitet genom att vandra utanför din inre nobelprisbox och lyssna in Tobias här.

Ps! Spana in Tobias tankar, idéer och arbeten på Combiner.

Lyssna direkt

Eller lyssna via …

    

Sponsrad av Bisnode

Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt.

Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter.

Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här!

Spring Sessions 2020

HUR BYGGER MAN UTHÅLLIGA, OMTÄNKSAMMA OCH SMARTA SAMHÄLLEN?

Under våren 2020 fokuserar vi lite extra på framtidens samhällsbygge och har gäster på podden som har lite olika perspektiv. Vi avslutar därför varje avsnitt med 4 framtidsfrågor;

  • Vilken viktig komponent ingår i bygget av morgondagens samhälle?
  • Vad gör en organisation resilient på 2020-talet?
  • Vad pratar vi mycket om idag som är fullständigt oviktigt?
  • Vad kommer vara viktigt 2030?

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg samt Nathaniel Wyvern och hans skiva 2019 collection