Vad är framtiden för godhet och blir vi egentligen snällare? Vi pratar med Sara som grundade antimobbningsorganisationen Friends som 18-åring och sedan dess jobbat i godhetsbranschen. Hon är precis aktuell med boken ”En handelsresande i godhet: min rapport från en folkrörelse som blev en industri”.

Vi konstaterar snabbt att godhetsbranschen är en mix av starka altruistiska krafter men också av näringslivsagendor som faktiskt inte alltid har godhet som ledstjärna. Så hur navigerar man ett landskap av godhet som en handelsresande i godhet undrar vi

I det här avsnittet delar vi kunskap kring:

  • Entreprenörskap, altruism och godhet
  • Hur industriell empati fungerar
  • Samhällsutveckling och utanförskap
  • Mod och jävlaranamma

Lyssna direkt

Eller lyssna via

Lyssna på Spotify
Lyssna på Apple Podcasts
Lyssna på Google

Eller varför inte Acast, Android, Stitcher, Podtail eller RSS feeden direkt?

THE DIGITAL TWENTIES

Välkommen till säsong 11 på temat The Digital Twenties. Ett sekel har gått sedan ”det glada 20-talet” – ett årtionde som präglades av framtidsoptimism, en kraftig ekonomisk tillväxt och inte minst dekadens, dans och väldigt mycket jazz. I serien bjuder vi in gäster för samtal om vårt nya 20-tal. Ett decennium som kommer vara de digitala företagens guldålder och präglas av digitaliseringens möjligheter, värdet i data, stora förändringstryck och förhoppningsvis lika mycket innovationslusta, framtidstro och glädje som för 100 år sedan. Det blir spännande samtal om digitaliseringens möjligheter, hållbarhet och framtid – med människorna som skapar den.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg