Froda har hittat en viktig nisch inom finans. Kort och gott – små och medelstora företag har länge haft begränsade finansieringsalternativ, trots att de är avgörande för ekonomin. I Sverige genererar små företag fyra av fem arbetstillfällen. Och vi har väl inte glömt bort att det var de små tillverkningsföretagen som spelade en avgörande roll när Sverige gick från att vara ett av Europas fattigaste länder till en snabbväxande ekonomi. Det här är en orättvis och direkt samhällsfarlig paradox faktiskt tycker vi.

Enter Olle, hans grundarkollegor och Froda. De hittade ett sätt att göra företagsfinansiering enkel, tillgänglig och datadriven – och lönsam! – samtidigt som de kan lösa ett viktigt samhällsproblem – att ge våra alla företagare en fair deal.

Det var otroligt kul att få bjuda in Olle till podden! Lyssna in på berättelsen bakom Froda, hur de organiserar sig runt kunder och behov tillsammans med andra och inspireras av hur otroligt kraftfulla syftesdrivna verksamheter faktiskt kan bli!

Vi delar kunskap kring

  • Att organisera hela sin verksamhet som en plattform
  • Hur långsiktighet leder till helt nya förmågor
  • Datadrivenhet och digitala plattformar
  • Inbyggd finans och super-appar
  • Vikten av att välja rätt investerare

Lyssna direkt

Eller lyssna via

Lyssna på Spotify
Lyssna på Apple Podcasts
Lyssna på Google

Eller varför inte Acast, Android, Stitcher, Podtail eller RSS feeden direkt?

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal med nordens ledare, tänkare och kreatörer om framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg