Vad förenar musikskapande och mikromobilitet? Vi ställde frågan till Eric Quidenus-Wahlforss. Eric medgrundade nämligen musiktjänsten Soundcloud 2008 och nu mikromobilitetstjänsten Dance.

SoundCloud är idag världens största community för band, artister, djs och “ljud arbetare” med snart en halv miljard låtar!! Och Dance är Eric och hans medgrundare Alexander Ljungs nya startup –  en månadsbaserad prenumeration på elektriska cyklar och mopeder. 

Så från att verkligen ha påverkat ett stort kreativt space med tjänsten SoundCloud är nu ansatsen med Dance att påverka ett annat stort space – våra städer! 

Vi får lyssna till Erics entreprenörsresa idag. Vad tar han med sig från SoundCloud in i Dance? Och vad kan hända med våra städer om dom lyckas?

Vi delar kunskap kring

  • Att använda ett bolag som en kreativ plattform
  • Entreprenörskap som metod för att förändra världen
  • Framtiden för mikromobilitet
  • Berlin som tech space

Avsnittet är en livepodd från Techarenan Summit 2023

Lyssna direkt

Eller lyssna via

Lyssna på Spotify
Lyssna på Apple Podcasts
Lyssna på Google

Eller varför inte Acast, Android, Stitcher, Podtail eller RSS feeden direkt?

Techarenan Summit 2023

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap.

De bidrar till positiv utveckling i samhället genom att främja och förena entreprenörer, individer, organisationer, företag och politiker som förändrar, förbättrar och utvecklar vårt samhälle.

Den här podden

Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS

Killander & Björk är en podcast där vi har samtal om framtiden. Den drivs av Andreas Killander, Creative Director på Gullers Grupp och Mats Björk, Digital Strateg på Esatto. Vi är intresserade av de stora krafterna som formar vår framtid och tror att digitaliseringen är ett gigantiskt skifte för oss människor – kanske större än industrialiseringen – det är värt att prata mer om!

Podcasten fokuserar därför mycket på varför, vad och hur man ska digitalisera verksamheter och nationer samt vad summan av det blir för oss människor.

Vår mission är att inspirera och katalysera samtalet om vilket samhälle vi vill bygga imorgon. Vår förhoppning är att den är designad kring människor.

Andreas har sin utgångspunkt i kommunikation och Mats har sitt ursprung i teknologi. Tillsammans delar vi intresset för människan och framtiden.

Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg